Koje je nam je trendove donela porodica Kardashian/Jenner?


Svima je poznato kako su se sestre Kardašijan pojavile i zagospodarile svim mogućim medijima koje pratimo. Sve novine, pa čak i Vogue, nisu odolele njihovom, recimo, šarmu, i počeli su da prate svaki njihov potez, svaku oblinu bilo koje od 3 sestre. Onda su se, neku godinu kasnije, pojavile njihove polusestre Kylie i Kendall Jenner, koje su, mogu slobodno da kažem, zauzele prvo mesto, makar ako je sudeći po socijalnim mrežama. 
Kylie je 17godišnjakinja, koja je najpoznatija po svojim selfijima na Instagramu i po tome što je, zaboga, doradla svoja usta i sada ih oiviči olovkom za usne u boji mesa i slika se.

Kendal je model koji angažuju ozbiljne modne kuće za ozbiljne kampanje. O njenom manekenskom potencijalu ne znam mnogo da kažem, ali ono što radi i kako to izgleda, ne izgleda mi nešto posebno. Ali za razliku od ostatka njene familije, makar ima neki posao. 
Ono što mi najviše bode oči kod ovih, nazovimo, zvezdi, je ta beskrupulozna lična promocija bez pokrića. I dok se svi slažu u ovome, meni lično najviše smeta to što Kim dobija ulogu svemoguće modne ikone. A, to, itekako nije. Skupi i, ako smem da kažem, glupi odevni predmeti, uglavnom Herve Leger haljine koje su njen signature sign, postale su opšte prihvaćene među devojkama širom sveta.
I, posle tih haljina, neko ima nešto protiv korseta. Haljine jezivo stežu, od odvratnog veštačkog materijala, popularne bez ikakvog objektivnog razloga
.

Kao i same Kardašijan devojke. A, onda, još jedan jezivi trend koji one donose, nakon agresivnog iscrtavanja usana, i preuskih Herve Leger haljina je ekstremno konturisanje lica. Govorim pre svega o tehnici šminkanja koja nije bila ni približno aktuelna kao sada, senčenje lica tamnijim i svetlijim korektorima, radi vizuelnog korigovanja lica. Zaista? A, s obzirom na manjak skilla kod raznih devojaka, to dovodi do komičnog rezultata.
Još jedan trend u ulepšanju (?!) lica je i preterano naglašavanje trepavica, tzv. dlakave oči, koje Kim baš mnogo voli.


Za još nekoliko užasnih trendova kandiduju se i kopito štikle, agresivni ombre, bubrežni bolesnik karmin, preuska odeća.
Ako postoji nešto što mogu da pohvalim kod Kardašijan sestara je njihov odnos prema svojim oblinama. Devojke se ne stide svoje pozamašne pozadine, već su od toga, kao i od sebe samih, napravile nekakav, kakav god, brend. Za to podižem palac.

P.S. Dok sam tražila slike za ovaj post, shvatila sam da na jednoj slici ne mogu da obuhvatim celu Kardashian/Jenner porodicu jer ih ima kao kusih pasa, a na onoj gde su svi zajedno, Kylie i Kendall su veoma mlade.

You Might Also Like

0 comments