, , , , ,

random - playliste. knjige. festivali

Pod uticajem bolovanja i ovim divnim jesenjim vremenom (ozbiljna sam, divno je), dok pijem čaj iz afrike (nabaviti ovde) napravila sam playlistu. Soundtrake, muzika za ples dok kuvate, za koračanje ulicom pod kišobranom, za ovo ili ono. Uzmite to kako god hoćete :D


Klasici izdavača Wordsworth Editions u delfi knjižarama koštaju cca 300 din. 
Jelena: U Vulkanu se takođe pojavila i fenomenalna ilustrovana knjiga Snippets of Serbia, gde jedna devojka koja nije originally Srpkinja, piše o svim stvarima koje čine Srbiju. Preslatke ilustracije i sve o njoj ovde

 

Wreck This Journal je preveo vulkan. Od sad je možete kupiti i kod nas.
I dalje nismo sigurni koliko nam se ovaj prevod dopada, s obzirom da neke stvari mnogo bolji utisak ostavljaju kad su u originalu.

Jedna od novih serija koje su izašle ovih dana je i Hand of God serija koja ne liči ni na šta što ste do sada videli, tako je i stvorena. Nije imala nikakvu pozadinu, nije inspirisana knjigom ili već snimljenim sadržajem. Pored toga, ono što sigurno nećete primetiti, u seriji se pojavljuju mobilni telefoni, ali kroz celu sezonu niko ne razgovara preko njih međusobno. Likovi se obraćaju jedni drugima isključivo licem u lice.Tu je naravno  vrlo zanimljiv izbor glumaca i vrlo zanimljiva tematika, i mi smo hteli prvi ovo da pomenemo pre nego što postane viralno.


Pronašla nas je Majezmaje, a zatim smo mi pronašli njen blog i umrli od oduševljena na postove dotičnog gosn' Bojana koji se nalazi u Japanu i piše o Japanu na najduhovitiji i najsadržaniji način. Pobrinite se da to sve iščitate, jer kultura Japana je nešto neverovatno. 
Ukoliko vam to nije dovoljno, knjiga Ryu Murakamija U Miso Supi je preporuka .

Jelena: Ako ste voleli Harukija, mislim da je Rju još siroviji i japanskiji. Haruki piše na evropski način, dok Rju preslikava japansku stvarnost onakva kakva jeste i može da bude. Krvavo, sirovo i sjajno.

 

Triler/horor je u pitanju, lako se žvaće, lako se vari (osim ako vam ne smetaju ozbiljni eksplicitni sadržaji), al ono što je najbolje jeste da je Ryu realno opisao navike Japanaca, i sa sigurnošću mogu da kažem da ni u jednom vodiču nećete uspeti da saznate toliko koliko iz njegove knjige.

Uz to dva japanska filma Ab-normal Beauty (koji će se svideti i zaljubljenicima u fotografiju) kao i Fear and Trembling (full movie on youtube).
Tu je naravno sofijin Lost in Translation, koji je lično meni, lepo legao uz gripčinu i onaj trip kad imate temperaturu pa mislite da su vam oči hladnije od kapaka, te svaki put kad zažmurite na sekund čujete ono ksssss, kao kad vreli tiganj stavite pod mlaz vode.

Jelena: Moj favorit je, gurlish I know, Marie Antoinnete, ušećerena priča o kraljici koja ''nije imala pojma''. Uz Queen i Killer Queen, cigare i mnogo smeha ide savršeno. Gledajte sa nekim, ne zahteva punu pažnju. 
Takođe i klasik, Best offer je ujedno i eye candy i mindfuck movie. Ako volite misterije, ljubavne priče i čudne odnose prema slikarstvu, mislim da će ići.
I Riot klub, iako eye candy, nije ono kako izgleda na trejleru.

@ruralranga
Nakon što je prošao, instagram i twitter su bili puni fotografija sa jednog od, čini nam se, najinspirativnijih festivala.

U pitanju je Burning Man festival, koji se održava u Black Rock pustinji u Nevadi, US.

Naime, sredinu pustinje, gde nema nigde ničega (bukvalno, jer je mesto kilometrima udaljeno od civilizacije), jednom godišnje nastani gomila ljudi umetnika i neumetnika, te svi bivaju učesnici i zajedno prave privremeni grad Black Rock City, sa tematskim malim selima, kampovima, instalacijama, posvećenima zajednici, umetnosti i slobodi izražavanja. Kreativnost je krucijalna i svi su dobrodošli
@jetsetbackpacker @blackdotswhitespots @jameskrisel @farbod_danesh
Osnovni principi festivala predstavljaju radikalno uključivanje u program, samoizražavanje, razmenu poklona, nedozvoljavanje uticaja novca na doživljaj, brigu o sebi i drugima i neostavljanje bilo kakvog traga iza sebe. Što znači, nakon festivala, sva umetnička dela, šatori i fotoni svetla nestaju, pustinja ostaje prazna i gubi se svaki trag boravljenja u istoj (il je bar tako u teoriji).

Festival je namenjen isključivo pešacima i biciklistima. Novac se sme koristiti isključivo u kupovinu pića, leda, iznajmljivanju rekreacionih vozila (bicikli, monocikli, tricikli itd) i hitnim slučajevima.

@santinorice @lifeoflinds420 @bridgettemorales @lolphotography
Naravno, u subotu koja pada u vreme festivala, spaljuje se ogromna drvena skulptura čoveka (pored ostalih instalacija koje se spaljuju), kojasvake godine biva sve veća i veća

Za više informacija postetite burningman.org
Ili pogledajte film Burning Man: Beyond Black Rock na youtubu
@stardustlovexander
sve ostale fotke sa @munzbergova osim Macbetha. lol

You Might Also Like

1 comments

  1. Ajme koliko odličnih prijedloga! Kako sam i sama na korak od bolovanja, a na poslu kaos, definitivno spremam kao podsjetnik! Hvala na spominjanju, baš ste drugarice! ;) <3

    ReplyDelete